20 Φεβ 2018

Στον ΙΑΝΟ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων εκδόσεων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος




Στον φιλόξενο ΙΑΝΟ του κ. Νίκου Καρατζά, μετά από μια σύντομη εισαγωγή της κυρίας Κατερίνας Δημάκη τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς ο οποίος αποτίνοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής αναφέρθηκε, ευσύνοπτα, στους πέντε εκλιπόντες, μέλη της Ε.Σ.Ε., Βαγγέλη Γκούφα, Γιάννη Κακουλίδη, Λευτέρη Καπώνη, Κώστα Μουρσελά και Σούλα Πιερράκου, στη μνήμη των οποίων εξεδόθη ένα μικρό βιβλίο με αποσπάσματα από μια συνέντευξή τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η σύζυγος του Βαγγέλη Γκούφα, η κόρη του και οι εγγονοί του, η σύζυγος του Λευτέρη Καπώνη με τις κόρες του και τον εγγονό του Φάνη, καθώς και ο γιός της Σούλας Πιερράκου, μέλος της Ε.Σ.Ε., Γιάννης Μαρούδας. Παρευρέθησαν επίσης η κα Άννα Χατζησοφιά, αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ε., ο κ. Θάνος Τσάμπρας, γενικός γραμματέας της Ε.Σ.Ε., και οι κ. Αντώνης Σιμιτζής, κ. Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος του οργανισμού «Αθηνά», κ. Στάθης Βαλούκος, πρώην πρόεδρος της Ε.Σ.Ε., κ. Βασίλης Σπηλιόπουλος, κ. Πάνος Κοκκίδης, κ. Βασίλης Κεσίσογλου, κ. Ηλίας Φλωράκης, κ. Μάριος Τσάγκαρης, κ. Ελευθέριος Κατσαρός, κα Κλεοπάτρα Σβανά μέλη της Ε.Σ.Ε. Μεταξύ των παρευρεθέντων διακρίναμε την σκηνοθέτιδα κα Βουβούλα Σκούρα, την κα Γεωργία Μπίρμπα, την κα Αμαλία Βοναπάρτη, τον κ. Γεώργιο Παντελιά, τον κ. Γιάννη Βλάχο, την κα Κέλλυ Γκίκα, την κα Μαριάννα Πλωμαρίτη, την κα Κατερίνα Καταμπελίση, κ.ά.

Οι θεατρικοί συγγραφείς Ευτυχία Γιαννάκη και Αγγελική Παρδαλίδου αναφέρθηκαν, αντίστοιχα, στα θεατρικά τους έργα «Τα Θηλαστικά» και «Φλικ Φλοκ» που προήλθαν από το εργαστήριο Νέων θεατρικών Συγγραφέων του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και εξεδόθησαν με την αρωγή της Εθνικής Τράπεζας από τις εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος. Εν συνεχεία η Αγγελική Παρδαλίδου με τον ηθοποιό Μάνο Παπαδά ανέγνωσαν μέρος του έργου της.