21 Μαρ 2018

Νάνα Μούσχουρη : "Ένα μύθο θα σας πω" 5 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού



Η διεθνής Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη επιστρέφει  στις 5 Ιουλίου 2018 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιo της παγκόσμιας περιοδείας της σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά.
Η Νάνα Μούσχουρη ξεκίνησε από την χώρα μας πριν από 60 χρόνια, έχοντας στις μουσικές "αποσκευές" της τα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου και του Μάνου Χατζιδάκι. Με τη φωνή της ταξίδεψε την ελληνική μουσική στα σπουδαιότερα θέατρα του κόσμου, από την Όπερα του Παρισιού, το Royal Albert Hall του Λονδίνου και Φιλαρμονική του Βερολίνου έως το Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, την Όπερα του Σίδνεϋ και το Teatro Monumental στη Χιλή αλλά και θέατρα και μουσικές σκηνές σε μικρές πόλεις και χωριά.

Έχοντας δώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 10.000 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, έρχεται ξανά στο Ηρώδειο, αυτή τη φορά για να μας τραγουδήσει τον «Μύθο της». Τον μύθο που ξεκίνησε με ένα Χάρτινο Φεγγαράκι και έκανε αληθινά όσα είχε ονειρευτεί. 



Τον μύθο που την συνέδεσε για πάντα με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Νίκο Γκάτσο και τη Μελίνα Μερκούρη που αποτέλεσαν για εκείνη τους μουσικούς "φάρους" στις θάλασσες του κόσμου. Η "παρουσία" τους ως εκ τούτου στη συναυλία θα είναι περισσότερο από αισθητή, αφού τα τραγούδια αυτά παραμένουν για εκείνη ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, του οποίου η διεθνής ερμηνεύτρια ανακηρύχθηκε «Καλλιτέχνης για την ΕΛΠΙΔΑ» το 2017 και είναι αρωγός από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής του το 1990.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.