11 Νοε 2017

Ο Πάνος Μουζουράκης με τον ...“Δον Παναγιώτη” από 8/12 στο ANODOS LIVE STAGE



«Δον Παναγιώτης»

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
και μαζί του οι:
Ζήσης Ρούμπος
Μιχάλης Παούρης
Μυρτώ Ναούμ
ANODOS
από Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή
για περιορισμένες εμφανίσεις
 
“Δον Παναγιώτης”, ένα υπαρξιακό καθόλου μα καθόλου δράμα σε 5 πράξεις με τον Πάνο Μαζουράκη να κυνηγάει μουσικούς ανεμόμυλους σαν άλλος Δον Κιχώτης στην καρδιά της νυχτερινής Αθήνας, Παρασκευές βράδυ στην ANODO.



O Πάνος Μουζουράκης είναι entertainer. Είναι περίπτωση πολυτάλαντου καλλιτέχνη. Ή καλύτερη είναι περίπτωση σκέτο με όλη τη σημασία της λέξης. Μουσικός, δημιουργός, ηθοποιός, σπάνιος ερμηνευτής, όλα αυτά δηλαδή που μπορούν να σε οδηγήσουν σε υπαρξιακά δράματα από τα παιδικά σου χρόνια μέχρι σήμερα.


Πάνω κάτω λοιπόν αυτή είναι η αφετηρία του φετινού προγράμματος του Πάνου Μουζουράκη στην ANODO. Στήσαμε ένα πάρτυ, όπως αυτά τα παλιά που κάναμε στα σπίτια μας, αυτά που χορεύαμε, γελάγαμε και φλερτάραμε χορεύοντας μπλουζ. Αυτά που έλυναν ή έμπλεκαν ακόμα περισσότερο τα γκομενικά μας, αυτά που οι φίλοι άκουγαν το εσώψυχα μας και τη μπουρδολογία μας. Αυτά που ο καθένας είχε την παραγγελιά του και πεταγόμασταν με ευκολία από τον Elvis στον Ζαμπέτα και από τον Σαββόπουλο στους Supertramp.


Ένα πρόγραμμα που θα σας λύσει όλα σας τα θέματα και θα σας δημιουργήσει καινούρια. Βασικός υπεύθυνος για αυτό θα είναι ο Πάνος Μουζουράκης και τα τραγούδια του, αλλά όχι μόνο. Και κάποια από αυτά που αγάπησε. Και κάποια από αυτά που τον μεγάλωσαν. Και κάποια από αυτά που ζήλεψε που τα λένε άλλοι. Και κάποια που δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι θα τα έλεγε. Και κάποια που απλώς εξυπηρετούν ο πρόγραμμα, του αρέσουν και δεν υπάρχει άλλος λόγος που θα τα πει.


Και όπως είναι φυσικό στο πάρτυ φωνάζουμε και φίλους. Ο Πάνος λοιπόν προσκαλεί τον Ζήση Ρούμπο. Πριν την πρόσκληση βέβαια έκαναν μερικές σύντομες συνεδρίες για να δουν με ποια από τα θέματα του Πάνου θα ασχοληθούν. Και αφού κατέληξαν στα βασικά ο Ζήσης ξεκίνησε να γράφει κείμενα σαν το alter ego του Πάνου και να στήνει τις εικόνες που θα παρεμβληθούν ανάμεσα στα τραγούδια. Ηθοποίος και stand up comedian από τους πραγματικά σπάνιους που διαθέτουμε, ο Ζήσης Ρούμπος είναι και αυτός μια κατηγορία από μόνος του. Είναι και αυτός περίπτωση. Και μπορεί βουνό με βουνό να μην σμίγει, αλλά περίπτωση Πάνος με την περίπτωση Ζήσης θα σμίξουν στην σκηνή του ANODOS σε 5 πράξεις ενός καθόλα και καθόλου υπαρξιακού δράματος.


Περίπτωση σπάνιου μουσικού και ο φετινός guest καλεσμένος του Πάνου Μουζουράκη. Ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Μιχάλης Παούρης, ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι στα 8 του, επαγγελματικά στα 12 και είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να εντάξει το μπουζούκι στην Jazz, “ο πιο γρήγορος παίχτης εγχόρδων” όπως έχει πει σε συνέντευξή του ο Al di Meola. Ο Μιχάλης έρχεται και με φρέσκιες δικές του ενορχηστρωτικές ιδέες. Το τι θα κάνουν στην σκηνή καταλαβαίνετε ότι δεν περιγράφεται, οπότε δεν το περιγράφουμε.


Εντάξει. Ωραίο πάρτυ θα ήταν αυτό χωρίς κορίτσια! Αλλά δεν είναι χωρίς. Έχει ένα κορίτσι για να μαλώσουν όλα τα αγόρια ποιος θα την κλέψει. Η Μυρτώ Ναούμ, σπουδαγμένο κορίτσι, πέρασε και από το Berklee, πέρασε και από το The Voice και κατέληξε στα χέρια του Πάνου Μουζουράκη. Μετά τραγούδησε «Βαριέμαι» και αυτό μπορεί να άσχετος συνειρμός, μπορεί και όχι.


Ένα δελτίο τύπου μέχρι εδώ μπορεί να μεταφέρει στο χαρτί το τι είναι ο «Δον Παναγιώτης» και τα όνειρά του. Τα υπόλοιπα επί σκηνής από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.


«Δον Παναγιώτης»

Κείμενα: Ζήσης Ρούμπος

Ενορχήστρωση προγράμματος: Παύλος Καλτουρουμίδης

Μουσική επιμέλεια προγράμματος: Χρήστος Παπαμιχάλης

Μουσικοί:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΟΥΡΗΣ Μπουζούκι

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ Ντραμς

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΟΣΥΝΗΣ Μπάσο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Πλήκτρα

ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ Κιθάρα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Σαξόφωνο, Κλαρινέτο, Φλάουτο

ΜΥΡΤΩ ΝΑΟΥΜ Φωνητικά

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΡΕΠΑΣ Φωτιστής

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗΣ Main Ηχολήπτης

ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ Stage Ηχολήπτης  



ANODOS LIVE STAGE

Τηλ. Επικοινωνίας - κρατήσεις: 210-3468100

Πειραιώς 183, Αθήνα

Ώρα έναρξης : 23.00