25 Ιουν 2017

Στίβος: Παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία του Ευρωπαϊκού η Ελλάδα


Την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πέτυχε η Ελλάδα, με την 9η θέση που κατέλαβε στη Λιλ.
Η μάχη διήρκησε μέχρι το τέλος και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, «κλειδί» για την παραμονή των εθνικών ομάδων στη Super League αποδείχθηκαν οι δύο σκυταλοδρομίες 4Χ400μ..
Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες κατάφεραν να τερματίσουν μπροστά από τη Λευκορωσία, που ήταν η βασική αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στη μάχη της παραμονής (η Ολλανδία έμεινε τελευταία και υποβιβάστηκε).

Τη νίκη της ημέρας από ελληνικής πλευράς πέτυχε η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 200μ. Η ίδια όμως δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε, καθώς το ηλεκτρονικό χρονόμετρο «κόλλησε» στη διάρκεια της κούρσας της κι έτσι το 22.76, που αρχικά έδωσαν οι διοργανωτές και θα ήταν ατομικό ρεκόρ και δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, δεν ισχύει. Μετά από λίγη ώρα οι Γάλλοι έδωσαν νέα αποτελέσματα με χρονόμετρο χειρός (22.6), που φυσικά δεν αναγνωρίζονται! 
Σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα χάρισαν, η Ελισάβετ Πεσιρίδου με την 4η θέση στα 100μ. εμπόδια με 13.12, ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης πέτυχε την κορυφαία φετινή του επίδοση με 13.42, όντας 5ος στον τελικό των 110μ. εμπόδια, επίδοση που του χάρισε και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.
Καλή παρουσία είχε και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος, όπου πήρε την 5η θέση με 1.90μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια (όπως νωρίτερα και τα 1.80μ. και 1.85μ.).
Νωρίτερα ο Δημήτρης Τσιάμης πήρε την πέμπτη θέση στο τριπλούν με δύο άλματα στα 16.55μ. και ένα άκυρο, ενώ πολύτιμους βαθμούς έδωσε ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που πήρε την έβδομη θέση στο επί κοντώ με 5.30μ. Η Σοφία Υφαντίδου με βολή στα 58.21μ. στην τελευταία της προσπάθεια πήρε την πέμπτη θέση στον ακοντισμό. 
 naftemporiki.gr